Një vit sfidues dhe një sukses i gjithëpranuar i Shqipërisë në krye të OSBE

Postuar më: 4 Dhjetor 2020

Fjala e Kryetarit të Radhës së OSBE-së, Kryeministrit Edi Rama në seancën përmbyllëse të misionit të kryesimit të OSBE:    Kolegë, më takon mua ta përmbyll Këshillin e 27-të Ministror të OSBE-së. Ishte dy vjet më parë kur, n...


Fjala e Kryetarit të radhës së OSBE-së, Kryeministrit Edi Rama në Këshillin e 27-të Ministerial të Organizatës

Postuar më: 3 Dhjetor 2020

Fjala e Kryetarit të radhës së OSBE-së, Kryeministrit Edi Rama në Këshillin e 27-të Ministerial të Organizatës:   Shkëlqesi, zonja dhe zotërinj! Mirëseerdhët nga Tirana në Këshillin e 27-të Ministerial të Organizatës për Sigur...


Rindërtimi, arritjet, sfidat dhe risitë në sistemin e arsimit

Postuar më: 24 Nëntor 2020

Nga cikli i takimeve me gazetarë “Ekonomia në Fokus”, me ministren e Arsimit Evis Kushi: Kryeministri Edi Rama: Takimin e sotëm do ta zhvillojmë në këtë format (online) si rrjedhojë e faktit që jemi nën imponimin e disa masave të reja...


Shqipëri-Itali, marrëveshje për Komitetin e Përbashkët të Përhershëm

Postuar më: 20 Nëntor 2020

Kryeministri Edi Rama priti sot, në takim Ministrin e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar të Italisë, Luigi Di Maio. Në përfundim të takimit, u nënshkrua marrëveshja për krijimin e Komitetit të Përbashkët të Përhershë...


Merr jetë gara ndërkombëtare për Parkun e Ri Fotovoltaik të Spitallës

Postuar më: 19 Nëntor 2020

Nisi sot procesi i garës ndërkombëtare për t’i dhënë jetë një tjetër projekti për rritjen e kapaciteteve të energjisë diellore, me Parkun e Ri Fotovoltaik të Spitallës, në zonën e ish-Kënetës së Durrësit. Aty ku së shpejti do t...


Potable water supply, 128 projects to ensure 24-hour water supply in 2021

Postuar më: 17 Nëntor 2020

Konferenca javore Ekonomina në Fokus; infrastruktura e ujit të​ pijshëm: Kryeministri Edi Rama: Sot është përditësimi javor lidhur me aspekte të ndryshme të ekonomisë.  Për ditën e sotme kemi temën e ujit të pijshëm dhe dhënien ...


Buxheti 2021, impakti në ekonomi, posaçërisht në shëndetësi

Postuar më: 16 Nëntor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në seancën e sotme parlamentare:   I dashur Myslym, të ndoqa me vëmendje.  Faleminderit, se më bëre të buzëqesh se bëre dhe ti një lajthitje të vogël aritmetike si ish kryetari yt, se the: 2.5 + 1.2 =...


Situata shëndetësore, masat për përballimin e epidemisë, investimet në shëndetësi

Postuar më: 11 Nëntor 2020

Konferenca me mediat me fokus mbi masat për përballimin e epidemisë, situata shëndetësore në vend dhe investimet në shëndetësi:   Jemi sot së bashku në konferencën e përjavshme që lidhet me ekonominë. Sot kemi për të folur mbi s...


Buxheti 2021, për të dalë më të fortë nga tërmeti e pandemia

Postuar më: 5 Nëntor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Kuvend për prezantimin e projektbuxhetin e shtetit 2021:    Ftesa për të mos u marrë me të shkuarën dhe për të mos iu referuar momenteve kritike apo edhe momenteve tragjike si ’97-ta, janë ftesa të...


Ceremonia e dhënies së titullit “Doctor Honoris Causa”, shkrimtarit Petrit Ruka

Postuar më: 4 Nëntor 2020

Petrit Ruka, një nga poetët më lirikë të letrave shqiptare u nderua sot me titullin “Doctor Honoris Causa” për kontributin e veçantë me anë të krijimtarisë poetike. I pranishëm në ceremoninë e dhënies së titullit, Kryeministri Ram...


Rindërtimi dhe impakti në ekonomi

Postuar më: 3 Nëntor 2020

Konferenca e Kryeministrit Edi Rama dhe Ministrit të Rindërtimit Arben Ahmetaj me fokus ekonominë:    Kryeministri Edi Rama: mirëdita të gjithëve! Faleminderit! Sot kishim planifikuar një seancë komunikimi për  shëndetësisë, por, p...


KiE vlerëson “Shtëpia me Gjethe”, si Muzeu më i mirë 2020

Postuar më: 2 Nëntor 2020

Këshilli i Europës ka vlerësuar “Shtëpinë me Gjethe” si Muzeu më i mirë 2020. Fjala e Kryeministrit në ceremoninë e dorëzimit të çmimit:  Është kënaqësi që sonte, në këtë oborr të pasmë, gjysmë në fshehtësi, g...


Ministeriali i BP në Tiranë, angazhim rajonal për një Agjendë të përbashkët Digjitale

Postuar më: 2 Nëntor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Ministerialin Digjital të Ballkanit Perëndimor si eventi përmbyllës i Samitit të tretë Digjital në Tiranë:     Mirë se erdhët në këtë Samiti Digjital, i cili zhvillohet në një format ndryshe nga...


Bujtinat alpine në Vermosh, një destinacion i mrekullueshëm turistik

Postuar më: 1 Nëntor 2020

Turizmi malor në veri të vendit po zhvillohet me ritme të shpejta, falë kontributit të emigrantëve nga zona, që po kthehen nga emigracioni për të investuar në vendlindje, si dhe mbështetjes së qeverisë. Kryeministri Rama ishte sot në Ve...


Hapet kantieri i parë për një nga lagjet e reja të Tiranës

Postuar më: 30 Tetor 2020

Kryeministri Edi Rama përshëndet çeljen e kantierit të parë për lagjet e reja në Tiranë:   Sot, procesi i rindërtimit hyn në një fazë të re me çeljen e kantierit të parë të madh të kryeqytetit, i pari ndër disa kantiere të m...


Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët