Nënshkruhet marrëveshja për zhvillimin e infrastrukturës kombëtare të gazit

Postuar më: 6 Korrik 2021

Në stacionin ultramodern të Gazsjellësit TransAdriatik (TAP) në Fier, sot u  nënshkrua Marrëveshja për Ndërtimin e Pikës Fillestare Dalëse Shqiptare të Gazit. Ky investim i ri strategjik i hap rrugë zhvillimit të infrastrukturës kombë...


Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Samitin e Berlinit

Postuar më: 5 Korrik 2021

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Samitin e Berlinit:   Faleminderit shumë Angela! Pikësëpari do të doja të të falenderoja shumë sinqerisht për nisjen dhe mbështetjen gjatë tërë kësaj kohe të këtij procesi, e për angazhimin tuaj...


Mbështetja për fermerët do të rritet vit pas viti

Postuar më: 30 Qershor 2021

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Univerisitetin Bujqësor të Tiranës:   Sot erdhëm këtu në Universitetin Bujqësor sepse menduam që është e rëndësishme që ta ndajmë me gjithë bashkësinë e fermerëve në radhë të pare, por dhe ...


Investim masiv 126 milionë euro për sektorin e ujit

Postuar më: 21 Qershor 2021

Ndërtesa e re e ujësjellës-kanalizime në Kamëz, e ngritur nga themelet, do të shënojë një standard të ri të ofrimit të shërbimeve cilësore për qytetarët e kësaj bashkie. Infrastruktura moderne ka zëvendësuar ngrehinën e rrënuar, ...


17 personalitete i bashkohen Akademisë së reformuar të Shkencave

Postuar më: 28 Maj 2021

Fjala e kryeministrit Edi Rama në Akademinë e Shkencave, në ceremoninë e pranimit të 17 personaliteteve të shquara si akademikë të jashtëm:   I dashur Skënder, modestisht më lejo të të komplimentoj për këtë takim që sipas meje, ...


“Defender Europe 21”

Postuar më: 23 Maj 2021

Dita e hapur e Forcave të Armatosura Shqiptare në kuadër të stërvitjes së përbashkët “Defender Europe 21”. Përshëndetja e Kryeministrit Edi Rama: #defendereurope21   Të nderuar gjeneralë, oficerë, nënoficerë dhe ushtarë të F...


Mbrojtja e Territorit dhe zbatimi rigoroz i Kodit Penal për aktivitetet e paligjshme

Postuar më: 14 Maj 2021

Fjala e kryeministrit Edi Rama në takimin me struktura të Policisë së Shtetit mbi mbrojtjen e territorit dhe zbatimin rigoroz të Kodit Penal për aktivitetet e paligjshme, nga ndërtimet pa leje tek prekja e pyjeve, lumenjve, liqeneve dhe zonat...


Shërbimi i Infermierisë, zemra e sistemit shëndetësor

Postuar më: 12 Maj 2021

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në takimin me infermierë nga i gjithë vendi në Ditën Botërore të Infermierëve:   Ne kemi folur vijimësisht mes nesh për çdo rast tragjik humbjeje të jetës ndër bluzat e bardha dhe kemi qenë hera her...


Integrimi europian, zgjedhja e vetme dhe fundore për Shqipërinë

Postuar më: 6 Maj 2021

Kryeministri Edi Rama mori pjesë sot në Konferencën Vjetore “State of the Union” organizuar nga Instituti i Universitetit Europian, të zhvilluar në Firence, Itali, me temë “Europa në një botë që po ndryshon”. Kryeministri Rama ishte...


Integrimi i BP, përparësi e politikës së jashtme austriake

Postuar më: 6 Maj 2021

Konferencë për shtyp e Kryenegociatorit për Zhvillimin e Negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në BE, Zef Mazi, Ministres së Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin Elisa Spiropali dhe Ministres austriake për Bashkimin Europian dh...


Starton në Portin e Durrësit “Defender Europe 21”

Postuar më: 4 Maj 2021

Nisi sot në Portin e Durrësit stërvitja ushtarake shumëkombëshe “Defender Europe 21”, me dislokimin më të madh të forcave dhe mjeteve në Adriatik dhe Ballkanin Perëndimor që prej luftës së Dytë Botërore. Nën drejtimin e Komandës ...


Ceremonia e dhënies së “Medaljes së Artë” për nxënësit ekselentë

Postuar më: 23 Prill 2021

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në ceremoninë e dhënies së Medaljes së Artë për nxënësit që kanë përfunduar gjimnazin me rezultate të shkëlqyera: Dikush i tha Mozartit, “duhet të bëj një simfoni”. “Pse simfoni”, i tha Mozarti,...


Hap dyert Spitali Memorial Fier

Postuar më: 21 Prill 2021

Hapi dyert Spitali Memorial Fier. Një investim që i shton sistemit shëndetësor shqiptar jo vetëm një qendër shërbimesh mjekësore, por edhe një qendër ekselence dhe dijeje. Spitali ka 150 shtretër, 6 shërbime poliklinike, 6 salla operaci...


Nënshkruhet kontrata me konsorciumin për Aeroportin Ndërkombëtar të Vlorës

Postuar më: 20 Prill 2021

Qeveria shqiptare nënshkroi sot kontratën koncesionare me konsorciumit fitues për ndërtimin e Aeroportit Ndërkombëtar të Vlorës. Me nënshkrimin e saj hapet rruga për ndërtimin e një prej veprave më madhore të Aviacionit Civil Shqiptar d...


Porti i ri turistik hap epokën e re për Durrësin

Postuar më: 16 Prill 2021

Ceremonia e prezantimit të projektit të Portit të ri Turistik të Durrësit. Fjala e Kryeministrit Edi Rama dhe Muhamed Alabar, themelues i Emaar Group, investitor i projektit:   Kryeministri Edi Rama:   Mirëmbrëma të gjithëve! Ne në ...


Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët