29 Nëntori, një thirrje për të luftuar për paqen dhe qytetërimin

Postuar më: 29 Nëntor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në pritjen e dhënë me rastin e Ditës së Çlirimit të Atdheut:    Të dashur miq! 29 Nëntori hyn ndër ato data të shënuara të qytetërimit tonë që dëshmojnë se, nëse nuk luftohet sot për paqen dhe...


Modeli i legalizime edhe në programin e ri për pronën në fshat

Postuar më: 21 Nëntor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në ceremoninë e dorëzimit të lejeve të legalizimit në Roskovec: Para se të vija këtu, pashë të dhënat për këtë bashki dhe më bëri përshtypje që qysh prej vitit 2005 janë bërë rreth 3900 aplikime dh...


Shqipëria nyje e rëndësishme në korridorin energjitik europian

Postuar më: 19 Nëntor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Samitin e Këshillit Atlantik për Energjinë dhe Ekonominë, të mbajtur në Stamboll: I nderuar President! Të nderuar miq! Dikur, Mustafa Qemal Ataturku tha: “Njerëzimi është një trup i vetëm dhe çdo kom...


Fermë me 100 ha, merr një milionë dollarë grant

Postuar më: 18 Nëntor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama, në takimin e sipërmarrës dhe shoqata të biznesit për nxitjen e investimeve në bujqësi: Për hir të vërtetës, ne afër kemi qenë që ditën e parë me Dhomën e Tregtisë, por ndryshimi ka qenë se ju donit q...


Për herë të parë program për parandalimin e përmbytjeve

Postuar më: 17 Nëntor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në prezantimin e programit të Bashkimit Europian, “EU Floods Recovery Programme’’, në Novoselë, Vlorë: Faktikisht nuk është mbushur ende plotësisht një vit, që kur së bashku me ministrin e Bujqësisë d...


Heqja e taksave rezultat i operacionit kundër informalitetit

Postuar më: 16 Nëntor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në takimin me përfaqësues të biznesit të vogël: Mirëdita të gjithëve! Jam sot këtu për të përcjellë për të gjithë familjet dhe individët që jetojnë me punën e ndershme në një biznes të vogël, nj...


Operacioni kundër informalitetit, rezultate inkurajuese

Postuar më: 9 Nëntor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në takimin me përfaqësues të dhomave të tregtisë dhe të shoqatave të biznesit në vend, për luftën kundër informalitetit: Përshëndetje! Më lejoni të vë dy pika hyrëse; Përfundimin me shumë sukses të ...


Buxheti faktik 2014, konsolidim fiskal, shlyerje borxheve të prapambetura

Postuar më: 5 Nëntor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në seancën e sotme parlamentare: Sigurisht që unë e mora fjalën për Buxhetin Faktik, por më lejoni një hyrje të shkurtër lidhur me pretendimin madhor të propagandës së Partisë Demokratike për luks, për ...


25 vjet nga mesha që rilindi Zotin për shqiptarët

Postuar më: 4 Nëntor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në ceremoninë e 25 vjetorit të meshës së parë mbajtur më 4 nëntor të vitit 1990, në varrezat katolike, në Shkodër: Rasti e deshi që unë të vij këtu, sot, si Kryeministër. Por do të isha këtu, sot, edh...


Arsimi profesional mundësi reale për punësimin e të rinjve

Postuar më: 3 Nëntor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në konferencën “Për profesionet më të kërkuara”: Jo më larg sesa dje, më rastisi që të takohem me një djalë që donte të bënte një fotografi, dhe ndërkohë që po bënim pozën më tha “Na gjej ndo...


Lehtësim biznesit të vogël, hiqet taksa për tregtarët ambulant dhe për zejet

Postuar më: 2 Nëntor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në aktivitetin e sotëm me biznesin e vogël: Përshëndetje të gjithëve, Është për t’i dhënë rëndësinë që ka këtij aktiviteti që unë jam këtu. sepse besoj shumë që operacioni kundër informalitetit ...


Lufta kundër informalitetit, në ndihmë të bizneseve të ndershme

Postuar më: 31 Tetor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në takimin e organizuar ditën e sotme për luftën kundër informalitetit: Përshëndetje të gjithëve! Kjo besoj ishte një ditë e vlefshme për të përcjellë tek publiku një tërësi informacionesh që janë sh...


Ekonomia shqiptare dhe sfidat e zhvillimit

Postuar më: 30 Tetor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në konferencën vjetore të Bankës së Shqipërisë “A i ndryshojnë krizat themelet ekonomike në vendet e Evropës Juglindore?”, organizuar në bashkëpunim me Qendrën e Studimeve të Evropës Juglindore” pra...


Pushteti vendor më shumë kompetenca, më pranë qytetarëve

Postuar më: 30 Tetor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në konferencën për qeverisjen vendore: Sot, në këtë konferencë për qeverisjen vendore vlen të theksohen disa gjëra. Së pari vlen të theksohet se tanimë u provua ajo çka ne kemi nënvizuar qysh në nisje ku...


Banka e Shqipërisë me besimin më të lartë publik dhe të institucioneve financiare ndërkombëtare

Postuar më: 30 Tetor 2015

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në ceremoninë e inaugurimit të  godinës së rikonstruktuar të Bankës së Shqipërisë: Kur hyra në këtë mjedis, para pak minutash, mu kujtuan dy eksperimente të bëra nga organizata të interesuara për të k...


Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët