Kanceri i gjirit, kërcënim për çdo vajzë dhe grua

Postuar më: 21 Tetor 2013

“Dita Ndërkombëtare e Depistimit të Kancerit të Gjirit është një reflektim i betejës globale me arsyen kryesore të vdekjes nga kanceri i vajzave e grave nga 18 deri 40 vjeç në shkallë botërore,”  u shpreh Kryeministri Rama n...


Dita Europiane Kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore, Rama: Aksion emergjent të orientuar nga rezultatet

Postuar më: 19 Tetor 2013

“Askush nuk ta dëgjon zërin”- ishte titulli i një punimi që fliste për rrjetet e trafikimit të vajzave nga vendet ish komuniste, për bosët, klientët dhe përjetimet e këtyre grave dhe vajzave, nëpër skutat e errëta, pa asnjë dritë ...


Ndarja e re Administrativo – Territoriale fuqizon ekonominë

Postuar më: 17 Tetor 2013

Diktatura që izoloi Shqipërinë për thuajse gjysmë shekulli, nuk mbante nën kontroll të hekurt vetëm kufijtë shtetërorë, por edhe ata territorialë, brenda vendit. Vetë lëvizshmëria e qytetarëve ishte tërësisht e kontrolluar, jo vetë...


Për një administratë të besueshme

Postuar më: 17 Tetor 2013

Duke i falënderuar të gjithë ata që kontribuuan në këtë pjesë të seancës lidhur me Aktin Normativ dhe duke nënvizuar me kënaqësi faktin se u fol qartë, u fol në mënyrë të argumentuar, iu komunikuan publikut të gjitha arsyet, ku mb...


Një polici dinjitoze në mbrojtje të qytetarit dhe territorit

Postuar më: 11 Tetor 2013

“Zoti ministër, Zoti Drejtor i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Zotërinj drejtorë,   Mes nesh, sot, është edhe një kuadër i thjeshtë, Bledar Naçi, nga Fieri, të cilin unë dua ta falenderoj publikisht, që shpëtoi dje një va...


Shqipëria nga sot nuk është më vend i importit të plehrave

Postuar më: 10 Tetor 2013

Në radhë të parë, më lejoni që ta përshëndes në emër të Qeverisë, qasjen e Kryetarit të Kuvendit, në raport me procesin për të shkuar drejt miratimit të Aktit Normativ, duke bërë edhe një shtyrje tjetër nga axhenda, për të vazh...


Të shpëtojmë thesarin kombëtar

Postuar më: 9 Tetor 2013

“Jemi në një luftë për identitetin tonë kombëtar dhe për krenarinë kombëtare,” ka vlerësuar Kryeministri Edi Rama, ndërsa shprehu falenderimin dhe mirënjohjen për strukturat e Policisë së Shtetit për kryerjen e operacionit të jas...


QSUT-në do ta bëjmë shembull të Rilindjes

Postuar më: 8 Tetor 2013

Që ne jemi më të gjatë se normalisht këtë e dimë, por që edhe ky tavan nuk është aq i lartë sa duhet edhe kjo është e sigurt. Ajo që nuk dimë është që e ka fajin projektuesi apo tenderi që e ka ulur tavanin. Megjithatë dikur, shum...


Fondi Shqiptaro – Amerikan, partner në rrugën e zhvillimit

Postuar më: 8 Tetor 2013

I Nderuar zoti President i Republikës, I Nderuar zoti Ambasador i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, I dashur Michael Granoff, Të nderuar anëtarë të Bordit, Është vërtet privilegj që një vend si i yni, në këtë pjesë të rrugëtimit, ...


Qeveria do t’ju kërkojë pasi t’ju lajë borxhet

Postuar më: 4 Tetor 2013

Sot, ne nisim një pjesë të dytë të një rruge të nisur më parë, vazhdojmë një kapitull të dytë të një kapitulli dialogu, të hapur më parë nga ana jonë. Jemi këtu, për t’ju konfirmuar juve dhe përmes jush të gjithë atyre që n...


“Tough love”

Postuar më: 2 Tetor 2013

Shumë i nderuar Zoti Kryetar i Kuvendit, Fort të nderuar Shkëlqesi Ambasadorë, Zonja Kryetare e Komisionit të Jashtëm të Kuvendit, zonja e zotërinj deputetë, Zonja e zotërinj ministra, Miq e të ftuar, Nëse 20 e kusur vitet e rrugëtimit t...


Mos pyesni çfarë bën atdheu juaj për ju po çfarë bëni ju për të

Postuar më: 29 Shtator 2013

Miq! Është një nder kaq i madh për mua që, kaq shpejt, pas marrjes së detyrës si Kryeministër, gjendem këtu me ju, në këtë qytet të madh, në këtë vend të madh, që kam mundësinë të reflektoj mbi sfidat që shtrihen përpara Shqip...


Integrimi Evropian është ndërtimi i Evropës brenda nesh

Postuar më: 28 Shtator 2013

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Forumin e Liderëve Botërorë në Universitetin e Kolumbias në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ishte viti 1990 kur në Shqipëri iu dha goditja e parë e rëndësishme diktaturës komuniste. Lëvizjet masive dh...


OKB, Rama: Ndërtimi Rilindjes, sfida ime. Njihni pavarësinë e Kosovës.

Postuar më: 28 Shtator 2013

Z. Kryetar, Shkëlqesi, Zonja dhe zotërinj, Unë quhem Edi Rama. Jam Kryeministri i Shqipërisë dhe ky është muaji im i parë në këtë detyrë. Jam vërtet i mbushur me përulje tek gjendem në këtë foltore, në hapat dhe nën hijen e disa pr...


Për një ekonomi dinamike dhe të integruar

Postuar më: 19 Shtator 2013

Të nderuar zonja dhe zotërinj, Me shumë kënaqësi i drejtoj kësaj audience disa fjalë që lidhen me gjendjen e ekonomisë, me sfidat dhe me qasjen tonë të re ndaj një situate që lë pak vend për shumë optimizëm. Shqipëria përjeton një...


Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët