Nis Konferenca Kombëtare Antikorrupsion

Postuar më: 13 Nëntor 2013

Qëllimi ynë është që të gjithë së bashku të ndajmë mendime dhe këndvështrime lidhur me këtë sëmundje të madhe që, fatkeqësisht, karakterizon vendin tonë në sytë e Familjes Evropiane dhe Euro-Atlantike dhe që prek në mënyrë t...


Lufta antikorrupsion, modernizimi i sistemit

Postuar më: 13 Nëntor 2013

Jo pa keqardhje m’u desh të largohem për një periudhë kohe, ndryshe nga parashikimi, për të qenë gjatë gjithë ditës në këtë Konferencë që është e para e llojit të vet besoj dhe që realisht ishte një hapësirë shumë interesante...


Mishërimi i partneritetit strategjik me SHBA-të në frontin e NATO-s

Postuar më: 11 Nëntor 2013

Të nderuar Ushtarë të Forcave të Armatosura të Shqipërisë, Të nderuar Gjeneralë të Forcave të Armatosura të Shqipërisë, Të nderuar Zotërinj Atashe të Mbrojtjes, E nderuar Zonja Ministre, Mbase ndokush mund të jetë habitur që unë ...


Rama e Füle me studentë të ekselencës për “Evropën e Gjeneratës Tjetër”

Postuar më: 11 Nëntor 2013

Kryeministri Edi Rama së bashku me Komisionerin Evropian për Zgjerim, Štefan Füle, zhvilluan sot në mbrëmje një bashkëbisedim të hapur me studentë të ekselencës të vendeve të ndryshme të rajonit, por edhe shumë studentë të ekselenc...


Shkurtohen shpenzimet për transportin e zyrtarëve, Rama: Besojmë në etikën e qeverisjes

Postuar më: 7 Nëntor 2013

“I nxitur nga deputeti i vjetër parafolës, unë jam deputet i ri dhe më bëri përshtypje ajo që tha që sipas tij kjo “është seanca më e pështirë dhe me e turpshme e kësaj salle”. Me siguri nga lartësia e kompetencës si deputet i v...


Konsultimet Qeveritare rreth politikave për zhvillim në vijim të formësimit të mëtejshëm të Bashkëpunimit Ekonomik mes Gjermanisë dhe Shqipërisë

Postuar më: 5 Nëntor 2013

Gjermania është angazhuar në terma afatgjatë për të mbështetur Shqipërinë në zhvillimin e saj ekonomik. Gjatë Konsultimeve Qeveritare rreth politikave për zhvillim të datës 5 nëntor 2013, përfaqësues të të dy qeverive, shqiptare dh...


Lufta me krimin e organizuar dhe posaçërisht me krimin ekonomik do të jetë e pamëshirë

Postuar më: 31 Tetor 2013

“U detyrova të marr fjalën, nisur jo vetëm, nga çfarë u dëgjua nga mikrofonat këtu të kësaj foltoreje, por edhe nga çfarë dëgjuam nga radhët e një opozite që ka të drejtën e vet të marrë kohë për t’u shëruar prej sëmundjes ...


TIFF,Kryeministri dorëzoi çmimin “Luc Barnier”, për filmin “Humus” të Frederic Labonde

Postuar më: 31 Tetor 2013

“Jam posaçërisht i emocionuar, sepse Luc Barnier, emrin e të cilit mban ky çmim, ishte një mik shumë i afërt, një mik zemre, i cili ka shumë miq në Shqipëri dhe ishte dhe një mik i mirë i Ilirit dhe Agronit; dy themeluesit e këtij fes...


Politika të reja për artin dhe kulturën në dialog me komunitetin e artistëve

Postuar më: 30 Tetor 2013

Angazhimin personal, të plotë me zemër dhe mendje për të mbështetur idetë, projektet, planet e artistëve e ka garantuar sot Kryeministri Edi Rama gjatë një takimi, jashtë protokollit zyrtar, për prezantimin e dy drejtuesve të rinj të in...


Çrrënjosim tradhtinë në Policinë e Shtetit

Postuar më: 26 Tetor 2013

“E dashur Marsida, Të nderuara zonja të dëshmoreve të policisë, Të dashur fëmijë të tyre, Të nderuar anëtarë të kësaj familje të madhe të Policisë së Shtetit, Zoti Ministër, Zoti Drejtori i Përgjithshëm, Miq dhe të ftuar, Ky ...


Arsyet pse duhet votuar pro Aktit Normativ

Postuar më: 24 Tetor 2013

“Sikur këta të dinin të heshtnin do të kishin ditur t’i bënin shumë më mirë gjërat dhe s’do të ishim këtu sot, duke diskutuar për të parën masë të detyruar dhe të dhimbshme, që është shënon vetëm fillimin e një reforme  ...


Këshilli Ekonomik Kombëtar, për një politikë të re ekonomike dhe fiskale

Postuar më: 24 Tetor 2013

Nën drejtimin e Kryeministrit Rama u konsititua sot, Këshilli Ekonomik Kombëtar, një instrument që ngrihet për herë të parë për të institucionalizuar dialogun mes qeverisë dhe sipërmarrjes, në funksion të ristrukturimit të ekonomisë,...


Kanceri i gjirit, kërcënim për çdo vajzë dhe grua

Postuar më: 21 Tetor 2013

“Dita Ndërkombëtare e Depistimit të Kancerit të Gjirit është një reflektim i betejës globale me arsyen kryesore të vdekjes nga kanceri i vajzave e grave nga 18 deri 40 vjeç në shkallë botërore,”  u shpreh Kryeministri Rama n...


Dita Europiane Kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore, Rama: Aksion emergjent të orientuar nga rezultatet

Postuar më: 19 Tetor 2013

“Askush nuk ta dëgjon zërin”- ishte titulli i një punimi që fliste për rrjetet e trafikimit të vajzave nga vendet ish komuniste, për bosët, klientët dhe përjetimet e këtyre grave dhe vajzave, nëpër skutat e errëta, pa asnjë dritë ...


Ndarja e re Administrativo – Territoriale fuqizon ekonominë

Postuar më: 17 Tetor 2013

Diktatura që izoloi Shqipërinë për thuajse gjysmë shekulli, nuk mbante nën kontroll të hekurt vetëm kufijtë shtetërorë, por edhe ata territorialë, brenda vendit. Vetë lëvizshmëria e qytetarëve ishte tërësisht e kontrolluar, jo vetë...


Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët