Bujtinat alpine në Vermosh, një destinacion i mrekullueshëm turistik

Postuar më: 1 Nëntor 2020

Turizmi malor në veri të vendit po zhvillohet me ritme të shpejta, falë kontributit të emigrantëve nga zona, që po kthehen nga emigracioni për të investuar në vendlindje, si dhe mbështetjes së qeverisë. Kryeministri Rama ishte sot në Ve...


Hapet kantieri i parë për një nga lagjet e reja të Tiranës

Postuar më: 30 Tetor 2020

Kryeministri Edi Rama përshëndet çeljen e kantierit të parë për lagjet e reja në Tiranë:   Sot, procesi i rindërtimit hyn në një fazë të re me çeljen e kantierit të parë të madh të kryeqytetit, i pari ndër disa kantiere të m...


Në Parlament për ligjin e ri zgjedhor

Postuar më: 29 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në seancën e sotme parlamentare: Duke qenë se zonja Hajdari solli këtu shqetësimin për naftëtarët në Ballsh, unë dua të sqaroj zonjën Hajdari dhe të tjerët që njësoj si ajo flasin për vete, kur ju refer...


Shqipëria, mishërim i një shembulli të madh në mbrojtjen e hebrenjve

Postuar më: 28 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Forumin e Ballkanit Kundër Anti-Semitizmit, në Tiranë:   Faleminderit për këtë nder! Ndërkohë që flas e ndjej që është një privilegj i vërtetë, duke qenë se unë në këtë Forum përfaqësoj Sh...


Në përvjetor e lindjes çel dyert shtëpia e rindërtuar e At Gjergj Fishtës

Postuar më: 23 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në ceremoninë e çeljes së dyerve të shtëpisë së rindërtuar të At Gjergj Fishtës në përvjetorit e tij të lindjes, në Fishtë të Lezhës:   Më vjen shumë mirë që sot, në ditën e lindjes së At G...


Verba Volant, Scripta Manent – “Thesare të Bibliotekës Kombëtare të Shqipërisë”

Postuar më: 22 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në çeljen e ekspozitës të librave të rrallë, me rastin e 100 vjetorit të Bibliotekës Kombëtare:   Ka një tregim të shkrimtarit të famshëm Danilo Kiš ku një djalosh kërkon përmes shkrimeve të zbulo...


60 respiratorë i shtohen fuqisë së instaluar në luftën kundër COVID

Postuar më: 22 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në ceremoninë e dhurimit të 60 respiratorëve për spitalet COVID, ndihmë e SHBA-së, përmes NATO-s:    Ne kemi një fjalë të mençur dhe të urtë që thotë se “miqtë e mirë duken në ditë të vësht...


“Ekonomia në fokus”, infrastruktura kombëtare rrugore, portuale, aeroportuale

Postuar më: 21 Tetor 2020

Konferenca e përjavshme për shtyp “Ekonomia në fokus”, e përqendruar në infrastrukturën kombëtare rrugore, aeroportuale dhe Plani 28 miliardë Euro i Bashkimit Europian për rajonin në infrastrukturë, energji, digjitalizim: Kryeministri ...


Respektimi i rregullave, kontribut individual e publik në luftën antiCOVID

Postuar më: 20 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në takimin me rrjetin e inspektorëve të angazhur në respektimin e masave antiCOVID:    Kjo e sotmja është një përpjekje e shtuar për të bërë gjithçka që ne kemi mundësi, që të realizojmë një q...


Akademia.al, një alternativë fituese për mësimin e kombinuar

Postuar më: 19 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në promovimin e platformës mësimore online https://akademi.al: Përshëndetje të gjithëve! Në rradhë të pare më lejoni të shpreh kënaqësinë që jemi këtu, së bashku, në një shkollë të rindërtuar nga...


Kryeministri Rama në Forumin “Europa Park”

Postuar më: 18 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Forumin “Europa Park”, në Baden-Wrttemberg, Gjermani   Në Shqipëri jemi shumë të prirur të shohim sa më shumë njerëz që të vijnë. Në turizëm kemi një rritje eksponenciale të interesit nga nj...


Në Tech Space për çeljen e Akademisë së Kodimit

Postuar më: 14 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit di Rama në ceremoninë e çeljes së Akademisë së Kodimit në Tech Space, në Agjencinë Kombëtare të Shoqërisë e Informacionit:   Përshëndetje të gjithëve! Ka në gjuhën shqipe një sërë fjalësh që, nëse d...


Hapet në Shqipëri qendra e kreativitetit teknologjik TUMO

Postuar më: 13 Tetor 2020

Përshëndetja e Kryeministrit Edi Rama në ceremoninë e çeljes së qendrës së kreativitetit teknologjik TUMO, në stadiumin Air Albania: Më lejoni në radhë të parë që t’i përshëndes miqtë nga SHBA-ja dhe mbase mund t’ju vlejë si ng...


Karburanti për prodhimin bujqësor pa akcizë, pa taksë qarkullimi, pa taksë mjedisi

Postuar më: 13 Tetor 2020

Komunikim i përjavshëm i Kryeministrit Edi Rama, Ministrit të Bujqësisë, Blendi Çuçi dhe Drejtores së Agjencisë për Zhvillimin Bujqësor dhe Rural, Frida Krifca me gazetarët për ekonominë:   Kryeministri Edi Rama: Përshëndetje dhe f...


Raporti i GRECO për Shqipërinë, fakte të qarta për lehtësimin nga barra e trashëguar e korrupsionit

Postuar më: 13 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Prezantimin e rezultateve të raportit të Grupit të Shteteve Kundër Korrupsionit (GRECO) për Shqipërinë: Faleminderit të gjithëve për praninë tuaj dhe për shembullin ndihmës në vendosjen e maskave, të...


Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët