Drejt përfundimit rruga e Lumit të Vlorës

Postuar më: 14 Nëntor 2020

Rruga e Lumit të Vlorës po merr formë në të gjithë gjurmën e saj. Ajo pritet të sjellë një transformim të madh infrastrukturor, duke i hapur rrugën edhe një transformimi të rëndësishëm ekonomik dhe social të të gjithë zonës. Në...


Vlorë, dy kantiere të reja për transformimin e portit në port turistik

Postuar më: 14 Nëntor 2020

Këtë fundjavë, Kryeministri Rama inspektoi ecurinë e disa projekteve të rëndësishme në Vlorë. Puna vazhdon me ritme të larta në dy kanteriet më të reja të qytetit turistik, Parku i Shtëpisë së Pavarësisë dhe zgjatja e rrugë Transb...


Në kantierin e by-pass-it të Vlorës

Postuar më: 13 Nëntor 2020

Në By-Passin e Vlorës punohet pa pushim me tre turne për të përmbyllur një prej veprave më të rëndësishme të infrastrukturës me një impakt të jashtëzakonshëm në turizëm. By pass-i jo vetëm afron bregdetin jonian për turistët dhe ...


Qeveria, pagë 55 mijë lekë për 870 naftëtarë

Postuar më: 13 Nëntor 2020

Komunikimi me mediat i Kryeministrit Edi Rama pas takimit me naftëtarë të Ballshit: Kryeministri Edi Rama: Ky është një nga ato momente kur privilegji për të shërbyer në këtë detyrë ndjehet i gjithi. E them me shumë kënaqësi që çka ...


Rikualifikimi urban i Kamzës

Postuar më: 13 Nëntor 2020

Rilindja urbane e Kamzës vijon në lagjen e vjetër të pallateve me silikat, ku Kryeministri i shoqëruar nga kryetari i Bashkisë Kamzë panë nga afër punimet që po bëhen për rikualifikimin urban të të gjithë zonës, e lënë në harresë ...


Kamëz, infrastrukturë arsimore model për gjithë Shqipërinë

Postuar më: 13 Nëntor 2020

Kopshti “Lidhja e Prizrenit” në Paskuqan do të jetë kopshti model, jo vetëm për zonën, e cila për herë të parë po përfiton një investim të tillë në arsimin parashkollor, por për të gjithë Shqipërinë. Mbi karakatinën e dikursh...


Fushë-Krujë, vijon puna për rindërtimin e lagjeve të reja

Postuar më: 12 Nëntor 2020

Procesi i rindërtimit të objekteve arsimore, shkolla e kopshte vijon intensivisht në të gjitha zonat e dëmtuara nga tërmeti, paralelisht me ndërtimin e shtëpive. Kryeministri Edi Rama ishte sot në Krujë, për të ndjekur ecurinë e ndërtim...


Situata shëndetësore, masat për përballimin e epidemisë, investimet në shëndetësi

Postuar më: 11 Nëntor 2020

Konferenca me mediat me fokus mbi masat për përballimin e epidemisë, situata shëndetësore në vend dhe investimet në shëndetësi:   Jemi sot së bashku në konferencën e përjavshme që lidhet me ekonominë. Sot kemi për të folur mbi s...


“Frymëmarrje për të ardhmen” – 1000 fidanë të rinj në Farkë

Postuar më: 11 Nëntor 2020

1000 fidanë dru frutorë u mbollën sot në Farkë, si pjesëmarrje e Shqipërisë në edicionin e Festivalit ndërkombëtar “Frymëmarrje për të ardhmen”. I inicuar nga qeveria turke në shumë vende të botës, nën kujdesin e Presidentit Re...


Komunikimi i Kryeministrit Edi Rama me median pas takimit me një përfaqësi të naftëtarëve të Ballshit

Postuar më: 9 Nëntor 2020

Komunikimi i Kryeministrit Edi Rama me median pas takimit me një përfaqësi të naftëtarëve të Ballshit:   Kryeministri Edi Rama: Patëm një bashkëbisedim shumë të hapur, të drejtpërdrejtë. Më vjen shumë mirë që u krijuan këto k...


Shqipëria vlerësohet me dy çmime të rëndësishme për qeverisjen digjitale dhe e-learning

Postuar më: 9 Nëntor 2020

Shqipëria u vlerësua me dy çmime të rëndësishme për qeverisjen digjitale dhe e-learning, çmime, të cilat iu dhanë përkatësisht Agjencisë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit dhe Shkollës Shqiptare të Administratës Publike, në...


Durrës, vazhdon me ritme të larta riparimi për 459 pallate të dëmtuara nga tërmeti

Postuar më: 6 Nëntor 2020

Në Durrës, puna për rikonstruksionin e dëmeve të lehta vijon në të 7 lotet, për 459 pallate të dëmtuara nga tërmeti deri në nivelin DS1, DS2, DS3. Ndërkohë do të nisë së shpejti puna edhe në dy lotet e fundit, duke e çuar në 647 ...


Fëmijët dhe mësuesit rikthehen në shkollën “Shaqe Mazreku”

Postuar më: 6 Nëntor 2020

Fëmijët dhe mësuesit e shkollës “Shaqe Mazreku” në Durrës rikthehen në ambiente tërësisht të transformuara nga ato që u detyruan të lënë pas dëmtimeve nga tërmeti i 26 nëntorit të shkuar. Një shkollë shembullore, ishte vlerës...


36 mijë familje që përfitojnë rindërtimi në 11 bashki

Postuar më: 5 Nëntor 2020

Thumana po ringrihet tashmë mbi themele të reja. Procesi i rindërtimit po vijon me zbatimin e projektit të lagjes së re,  ku pas nisjes së shtëpive dhe shkollës që tanimë ka marrë formë, nisin së shpejti pallatet dhe institucionet e sh...


Buxheti 2021, për të dalë më të fortë nga tërmeti e pandemia

Postuar më: 5 Nëntor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Kuvend për prezantimin e projektbuxhetin e shtetit 2021:    Ftesa për të mos u marrë me të shkuarën dhe për të mos iu referuar momenteve kritike apo edhe momenteve tragjike si ’97-ta, janë ftesa të...


Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët