Ndarja e re Administrativo – Territoriale fuqizon ekonominë

Postuar më: 17 Tetor 2013

Diktatura që izoloi Shqipërinë për thuajse gjysmë shekulli, nuk mbante nën kontroll të hekurt vetëm kufijtë shtetërorë, por edhe ata territorialë, brenda vendit. Vetë lëvizshmëria e qytetarëve ishte tërësisht e kontrolluar, jo vetë...


Ndarja e re Administrativo – Territoriale fuqizon ekonominë

Postuar më: 17 Tetor 2013

Qeveria shqiptare nisi sot një ndër reformat prioritare në fushën e decentralizimit dhe qeverisjes vendore, atë administrativo – territoriale. Një reformë gjithëpërfshirëse që përmes rishikimit të ndarjes administrative dhe territo...


Për një administratë të besueshme

Postuar më: 17 Tetor 2013

Duke i falënderuar të gjithë ata që kontribuuan në këtë pjesë të seancës lidhur me Aktin Normativ dhe duke nënvizuar me kënaqësi faktin se u fol qartë, u fol në mënyrë të argumentuar, iu komunikuan publikut të gjitha arsyet, ku mb...


KE: Shqipëria të marrë statusin. Rama: Është mbyllur koha e daulleve qeveritare me dokumentet e integrimit

Postuar më: 16 Tetor 2013

Komisioni Evropian vlerësoi sot, se Shqipëria ka përmbushur kushtet për dhënien e statusit kandidat. Raportin e Progresit Kryeministrit Edi Rama ia ka dorëzuar Ambasadori i BE-së, në Tiranë, Ettore Sequi. “Nuk ka asgjë për të festuar”...


Vendime të mbledhjes së Këshillit të Ministrave të datës 16.10.2013

Postuar më: 16 Tetor 2013

Kryeministri Edi Rama drejtoi sot mbledhjen e Këshillit të Ministrave, në të cilën u morën këto vendime: 1. Lirimi nga detyra i z. Saimir Kodra dhe emërimi në detyrën e Inspektorit të Përgjithshëm të Shërbimit Informativ të Shtetit t...


Në ditën e Kurban Bajramit, Rama: Familjarisht do jemi donatorë të Xhamisë së re

Postuar më: 15 Tetor 2013

Kryeministri Edi Rama siguroi edhe një herë përfaqësuesit e lartë të Komunitetit Mysliman Shqiptar për ndërtimin e xhamisë së re, ndërsa u shpreh se familjarisht do të ishte një donator modest në ndërtimin e saj. Këtë deklaratë Krye...


Kryeministri Edi Rama pret Ministrin e Punëve të Jashtme të Greqisë Venizelos

Postuar më: 14 Tetor 2013

Kryeministri Edi Rama priti sot në takim, Zëvendëskryeministrin dhe Ministrin e Punëve të Jashtme të Greqisë, Z. Evangelos Venizelos. Kryeministri Rama vlerësoi bashkëpunimin midis dy vendeve dhe vuri theksin në vullnetin e Qeverisë shqipt...


Në dialog pa kushte

Postuar më: 14 Tetor 2013

Qeveria ripërsëriti sot, thirrjen për dialog pa kushte ndaj opozitës, lidhur me Ligjin “Për Nëpunësin Civil”. Ministrja e Inovacionit dhe Administratës Publike, Milena Harito rikonfirmoi përmes një deklarate për shtyp, vullnetin e Qeve...


Kryeministri – krerëve të opozitës: Dialog “Për Nëpunësin Civil”

Postuar më: 12 Tetor 2013

Vullnetin e palëkundur të mazhorancës për dialog, për të zgjidhur mosmarrëveshjet për Ligjin “Për Nëpunësin Civil”, Kryeministri Rama e ka shprehur edhe njëherë duke u dërguar një letër drejtuesve të opozitës, Basha, Mediu, Idri...


Në Vlorë, si deputet dhe Kryeministër

Postuar më: 12 Tetor 2013

Kjo zyrë nuk do t’i mbivendoset asnjë institucioni, nuk do të jetë zyra që do të kërkojë llogari nga asnjë institucion,” është shprehur kështu Edi Rama teksa ka takuar stafin e zyrës së tij në qytetin e Vlorës. Tashmë zyra e depu...


Një polici dinjitoze në mbrojtje të qytetarit dhe territorit

Postuar më: 11 Tetor 2013

“Zoti ministër, Zoti Drejtor i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Zotërinj drejtorë,   Mes nesh, sot, është edhe një kuadër i thjeshtë, Bledar Naçi, nga Fieri, të cilin unë dua ta falenderoj publikisht, që shpëtoi dje një va...


Shqipëria nga sot nuk është më vend i importit të plehrave

Postuar më: 10 Tetor 2013

Në radhë të parë, më lejoni që ta përshëndes në emër të Qeverisë, qasjen e Kryetarit të Kuvendit, në raport me procesin për të shkuar drejt miratimit të Aktit Normativ, duke bërë edhe një shtyrje tjetër nga axhenda, për të vazh...


Kryeministri Edi Rama, darkë pune me ambasadorët

Postuar më: 10 Tetor 2013

Kryeministri Edi Rama priti në një darkë pune ambasadorin e Arabisë Saudite z. Abdullah Abdulaziz Al-Abdulkarim, ambasadorin e Kuvajtit z. Najeeb Abdulrahman AI-Bader, ambasadorin e Shtetit të Katarit z.Yousef Hassan Al-Saai, ambasadorin e Pa...


Të shpëtojmë thesarin kombëtar

Postuar më: 9 Tetor 2013

“Jemi në një luftë për identitetin tonë kombëtar dhe për krenarinë kombëtare,” ka vlerësuar Kryeministri Edi Rama, ndërsa shprehu falenderimin dhe mirënjohjen për strukturat e Policisë së Shtetit për kryerjen e operacionit të jas...


Qeveria, Task – Forcë për mbrojtjen mjedisore dhe rehabilitimin e territorit

Postuar më: 9 Tetor 2013

Pas mbledhjes së radhës së Këshillit të Ministrave, në emër të qeverisë Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri, bëri të ditur për mediat disa vendime kryesore të miratuara në këtë mbledhje:   Jam këtu para jush për të komunikuar ...


Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët